Padelrackets

Padel är en utav de snabbast växande sporterna i världen idag. Anledningen till detta faktum är simpel — padel är en enkel och framförallt rolig racketsport. Många har velat spela exempelvis tennis men har stävjats av dess svårighetsgrad. Det är här padel är briljant.

Kan alla spela padel?

Alla kan spela padel och ja, det finns naturligtvis djup att hämta i padel. Skillnaden mellan padel och andra racketsporter som exempelvis tennis är att man kan ha en lättlöpande och rolig match trots att man inte är en avancerad spelare, eftersom det är lättare att hålla bollen i spel än i andra racketsporter.

För att spela padel behövs en racket. Att hyra en racket kan vara en utmärkt idé kortsiktigt, och speciellt som test om du tycker att sporten verkar vara något för dig. Och om du tycker padel är roligt, så är det helt klart en idé att köpa en racket.

Att köpa en padelracket är inte helt okomplicerat, eftersom det finns så många olika former och vikter på dem.

Former på padelracket?

När man talar om former på padelracketar så pratar man normalt sett om runda racketar, diamantformade racketar, och droppformade racketar. Den runda formen är som namnet föreslår en rundad racket. Vikten på denna form ligger generellt sett mot botten av racketen, alltså nära handtaget. Detta brukar resultera i att runda racketar är lättare till vikten än andra former. Den diamantformade racketen är som bredast längst upp på toppen, och smalast längst ned vid handtaget.

Vad är skillnaden?

Till skillnad från den runda racketen ligger vikten längre upp på padelracketen, vilket innebär att den kommer kännas tyngre än en rund racket, generellt sett. Slutligen så finns det den droppformade racketen. Här finns det en balans mellan de två tidigare nämnda racketarna. Den största vikten ligger i kanten på slagytan.

Runda former på padelracket brukar exempelvis passa nybörjare, medan en droppformad eller diamantformad racket brukar passa de mer avancerade spelarna. Detta är naturligtvis en generell regel, och en nybörjare kan mycket väl uppskatta en diamantformad racket. Därför är det viktigt att göra din research innan du köper en padelracket, då racketar som passar en person inte nödvändigtvis behöver passa den andre.

Viktigt att veta innan du investerar i ett racket

Som du säkert förstår av texten ovan, är det inte helt lätt att köpa en racket som du till hundra procent kommer vara nöjd med. Det är till stor del därför denna sida finns, eftersom du inte vill köpa en racket som inte passar dig personligen. Vikt och form är bara ett exempel på detaljer som spelar roll när det kommer till att köpa en racket.

Det är där padelrackets.org kommer in! padelrackets.org funkar som en digital köpguide med tips och tricks åt padelspelare. Vi har en genomgående guide om padelracketar som inkluderar former, vikter, viktigt att tänka på, och mycket mer.

Vi håller konstant sidan uppdaterad med erbjudanden, reor, och de nyaste mest omtyckta racketarna. Dessutom har vi omdömen och recensioner på alla racketar på sidan, så att du i lugn och ro kan läsa och ta ett beslut.

Share: